Icon For Arrow-up
انواع ترانزیستور

انواع ترانزیستور

ترانزیستورها را میتوانیم به دو دسته کلی تقسیم کنیم:

ترانزیستور

  • ترانزیستور اتصال دوقطبی (BJT): با اتصال سه پایه امیتر، پایه، کلکتور این ترانزیستور میتواند یک سیگنال الکتریکی را تقویت کند و یا یک جریان را قطع و وصل کند. ترانزیستور BJT میتواند از نوع PNP و NPN باشد.

ترانزیستور

  •  ترانزیستور اثر میدانی (FET): یک ترانزیستور اثر میدانی (FET) همچنین دارای سه پایانه استمنبع، تخلیه و دروازهکه به ترتیب مشابه امیتر، کلکتور و پایه BJT هستند. در FET، لایههای سیلیکونی نوع n و p متفاوت از BJT چیده شدهاند. آنها همچنین با لایههایی از فلز و اکسید پوشانده میشوند تا ترانزیستور اثر میدان نیمهرسانای اکسید فلز (MOSFET) ایجاد شود.

ترانزیستور

در BJT نوع PNP نحوه کار ترانزیستور به این صورت است که پایه، جریان امیتر را کنترل میکند و چون جریان کلکتور کمتر از جریان امیتر است و به دلیل وجود حفره ها و عدم وجود الکترون، قطره چکان سوراخ هایی را منتشر میکند که در آخر کلکتور آنها را جمع آوری میکند.

در BJT نوع NPN، بر خلاف PNP الکترون وجود دارد و از سمت امیتر به سمت پایه (base) حرکت میکند و کلکتور آن ها را جمع آوری میکند. در این زمان جریان از کلکتور به سمت امیتر حرکت میکند و پایه هم الکترون های ساطع شده توسط امیتر را کنترل میکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت وب گستر آذین